Wat zijn fibromen/ steelwratjes ?

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn goedaardige bindweefselwratjes. Ze kunnen voorkomen op oogleden, in de hals, op armen of onder de oksels. Iedereen van 30 jaar en ouder heeft er wel ergens een of meerdere fibromen op de huid. Hoewel iedereen fibromen kan ontwikkelen , hebben mensen met diabetes of mensen met overgewicht meer kans op het inwikkelen van fibromen.

Gaan fibromen/ steelwratjes vanzelf weg?

Nee, fibromen gaan niet vanzelf weg. Bij sommige mensen kunnen in de loop der jaren meerdere fibromen op de huid ontstaan. Er bestaan geen medische reden om fibromen te verwijderen. Indien ze cosmetische bezwaren geven kunnen deze goed en veilig worden verwijderd door uw schoonheidsspecialiste.

Wilt u afkomen van uw fibromen? Maak dan gelijk een afspraak!

Vult de onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  De voordelen van het verwijderen van fibromen/ steelwratjes

  • Korte behandeling
  • Snel resultaat
  • Egalere huid zonder huidoneffenheden
  • Snel herstel
  nex

  Hoe zien fibromen/ steelwratjes eruit?

  Fibromen doen zich in de huid voor als licht verheven of koepelvormige, roze, zachte gezwelletjes.

  nex
  nex
  nex
  nex
  nex

  Krijg ik een litteken van het verwijderen van fibromen/ steelwratjes?

  Nee, uw krijgt geen littekens van het verwijderen van fibromen. Wel kan er een klein korstje ontstaan dat na enkele dagen er vanzelf afvalt. Het is een kleine en niet pijnlijke ingreep.

  Hoe kunnen fibromen/ steelwratjes worden verwijderd?

  Onze schoonheidsspecialiste kan ze op een eenvoudige wijze verwijderen met het coagulatie apparaat. Deze vorm van fibromen verwijderen heet electro coagulatie. Bij coagulatie worden de fibromen / huidoneffenheden weggesneden of dichtgebrand. Hierbij word gebruik gemaakt van een kleine hete naald. Ook bestaat de mogelijkheid tot bevriezing van fibromen d.m.v. de CryOmega pen.